Teraszhűtés

2012-04-04 | szerző: icool | megtekintés: 7376 | címkék: teraszhűtés, párahűtés, icool, kültéri hűtés

 

Napjainkra már megszokott látvány, hogy éttermek, kávézók teraszainak hűtéséről a nyári forróságban „párahűtő” rendszerek gondoskodnak. Bár a párahűtés szószerkezet valójában nyelvtanilag helytelen - a Tecnocooling Kft. 2009-ben vezette be a megnevezést a párolgás okozta hőelvonásra, melyet a konkurens cégek sorban átvettek - mára teljesen elfogadottá vált. 

 

Használjuk még ködhűtésként, kültéri hűtésként és teraszhűtésként is, valójában ez az utóbbi a legtalálóbb. Leggyakrabban a technológiát valóban erre a célra használják: HoReCa (hotelek, éttermek, kávézók) - és magánteraszok hűtésére.

Hazánkban először a Váci utcában és a Liszt Ferenc tér környékén jelentek meg ma már kezdetlegesnek mondható telepített teraszhűtő rendszerek. Ma már a belváros szinte minden utcájában találunk ilyeneket. A legjobb példa a budapesti Zrínyi utca, ahol a Bazilikától a Roosevelt térig végigsétálva mobil- és telepített iCool teraszhűtő berendezések hűsítik a teraszokon pihenőket. Ezek a rendszerek megfelelnek minden ígénynek: halkak, megjelenésükben visszafogottak, esztétikusak és kis üzemeltetési költség mellet is nagy hatásfokot biztosítanak.

 

A teraszhűtő rendszerek működési elve egy fizikai törvényszerűségen alapszik: a párolgás hőt von el a környezetéből. Ezt kihasználva az iCool teraszhűtők nagy nyomásal és speciális fúvókák segítségével nagyon apró méretűre porlasztják a vizet, és az így keletkezett vízcseppek gyors párolgása vonja el a terasz környezetéből a hőt. Nem szükséges tehát a vízpermetet a teraszon tartózkodók felé irányítani, elég csupán a környezetükben porlasztani, hogy lehűljön a terasz. Ezzel a módszerrel a vendégek zavartalanul élvezhetik a legmelegebb napokon is a teraszokat, nem kell bemenekülniük a légkondícionált helységekbe.

 

Az iCool teraszhűtés lehet mobil berendezés vagy épített (állandó installálású) rendszer. Hogy az Ön teraszán melyik megoldásra van szükség, annak eldöntésében kollégáink állnak szíves rendelkezésükre.

 

 

A weblap és annak tartalma a Tecnocooling Kft. tulajdonát képezi és a szerzői jog törvényeinek és nemzetközi egyezmények védelmében áll. A weblapon megjelentetett tartalom, az ott publikált cikkek mind a Tecnocooling Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezik. 

 

Teraszhűtés
Teraszhűtés
Teraszhűtés
Teraszhűtés
Teraszhűtés
Teraszhűtés
Teraszhűtés
Teraszhűtés
Teraszhűtés
Teraszhűtés

horizontal separator

Kapcsolódó cikkek

Gy.I.K. - Gyakran Ismételt Kérdések a teraszhűtéssel / kültéri klimatizálással kapcsolatban

Mi az iCool kültéri hűtés működési elve?

Azt a fizikai törvényszerűséget használja ki, hogy a párolgás hőt von el a környezetétől. A hagyományos klímaberendezésekkel szemben a párahűtő rendszerek közvetlenül a hűtendő területen fejtik ki hatásukat, nincs szükség köztes hűtőközegre. A megoldás ...

Teraszhűtés

 

Napjainkra már megszokott látvány, hogy éttermek, kávézók teraszainak hűtéséről a nyári forróságban „párahűtő” rendszerek gondoskodnak. Bár a párahűtés szószerkezet valójában nyelvtanilag helytelen - a Tecnocooling Kft. 2009-ben vezette be a megnevezést a párolgás okozta hőelvonásra, melyet ...

Mobil teraszhűtők

Általánosságban elmondható a mobil párahűtő gépekről, hogy egyszerű csapvízzel kell feltölteni a tartályukat, a ventilátor fejek forognak, és 3 sebességi fokozatra állíthatóak.

A mobil teraszhűtő gépek alapvetően két nagy csoportra oszthatóak, működési elvük szerint. 
Megkülönböztethetünk ...

Szabadtéri rendezvények hűtése-fűtése

 Egy jó rendezvényt soha nem lehet elég alaposan előkészíteni. 

A szélsőséges időjárás azonban a legalaposabb terveket is teljesen felboríthatja. A Tecnocoolingnál rendszeresen találkoztunk a problémával, és úgy hisszük, megtaláltuk a megoldást. 
Egy olyan egységcsomagról van szó, amely idális ...

iCool kapcsolat

Keressen minket bátran elérhetőségeinken. Kérjen munkatársunktól köttelezettségek nélküli ingyenes árajánlatot! 

Vissza a nyitólapra

 

 

Horizontal separator

Keresés

Keresés a cikkek szövegében

 

Horizontal separator

Legutóbbi cikkek

iCool Spot

Mikropárásítás köztereken, közterek hűtése

Tornácos étterem teraszhűtés

Mini Bar teraszhűtés

Hűtött terasz a Kolorban

Horizontal separator

Legnépszerűbb cikkek

Hűtés bérlés / bérbeadás

Hűtés bérlés / bérbeadás

Nem akar/tud beruházni kültéri hűtő rendszerre, de nagy szüksége lenne rá?
Közeleg egy hétvégi szabadtéri rendezvény ...

iCool Webáruház

iCool Webáruház

Tekintse meg webáruházunkat, ahol termékeink megrendelhetőek! 

Teraszhűtés

Teraszhűtés

 

Napjainkra már megszokott látvány, hogy éttermek, kávézók teraszainak hűtéséről a nyári ...

Horizontal separator

Címkék

párahűtés (29), teraszhűtés (29), kültéri hűtés (24), párásítás (15), icool (11), kültéri klimatizálás (8), párakapu (8), teraszklíma (7), frissítő pont (6), kültéri klíma (6), frissitő pont (6), icool hűtés (4), rendezvény hűtés (4), mobil párahűtés (4), mobil párásítás (3), kültéri párahűtés (3), evaporatív (3), ipari párásítás (3), párásító ventilátor (3), étterem hűtés (3), tecnocooling (3), ventillátoros teraszhűtés (2), párahűtés kültéren (2), mobil párahűtő (2), rendezvény klimatizálás (2), ventilátoros hűtés (2), mobil teraszklíma (2), infrafűtés (2), kültéri fűtés (2), mobil teraszhűtők (2), pormegkötés (2)